Isnin, 23 Ogos 2010

Rahsia Menjadi Jutawan Dalam Masa Sebulan


Sekarang nie sibuk semua orang nak jadi kaya dengan MLM. Tak payah jual barang cuma cari downline je dah boleh jadi jutawan. Kaya raya. Duit pakai sampai ke anak cucu pun tak habis. Tapi kami dah jumpa satu MLM yang paling hebat. Tak perlu cari downline, tak perlu jual produk. Dalam masa sebulan kami guarantee anda akan jadi jutawan.
Sila baca artikel ini sepenuhnya untuk mengetahui rahsia menjadi jutawan MLM dalam masa sebulan. 

Hari minggu tu hari, aku diajak mendengar satu presentation MLM. Apa yang aku agak berlaku, biasalah MLM ..tepuk! tepuk! Anda Hebat! Jadi Kali ini tawaran di Bulan Ramadhan lagi hebat! Tidak perlu push orang, tak perlu cari kaki downline, tak perlu networking marketing, tak perlu maintain bulanan kerana peluang untuk menjadi 'jutawan kekal' ni datang sekali dalam sebulan.

Solat fardhu sendirian diganjarkan oleh Allah swt 1 pahala.
Solat fardhu berjemaah diganjarkan Allah swt 27 pahala
Solat fardhu berjemaah seseorang yang berkahwin 10 kali ganda iaitu diganjarkan oleh Allah swt 270 pahala
Solat fardhu berjemaah seseorang yang berkahwin didalam ramadhan diganjarkan oleh Allah swt 70 kali ganda iaitu 18900 pahala
Solat fardhu seseorang itu tadi 5 kali sehari semalam iaitu diganjarkan oleh Allah swt 94500 pahala
Mari kita tukarkan dalam bentuk RM.
Solat fardhu sendirian diganjarkan oleh allah swt rm 1.00
Solat fardhu berjemaah diganjarkan allah swt rm 27.00
Solat fardhu berjemaah seseorang yg berkahwin 10 kali ganda iaitu diganjarkan oleh Allah swt rm 270.00
Solat fardhu berjemaah seseorang yg berkahwin didalam ramadhan diganjarkan oleh Allah swt 70 kali ganda iaitu rm 18,900.00
Solat fardhu seseorang itu tadi 5 kali sehari semalam iaitu diganjarkan oleh Allah swt rm 94,500.00 satu hari!!!
Pahala solat dalam 30 hari dalam bulan ramadhan rm 2,835,000.00
Wow! Masya allah kita sudah jadi jutawan hanya dalam bulan ramadhan 30 hari Sahaja!!!!
Nabi saw memberitahu sekiranya kita membaca al-quran sebagai contoh Alif Laaaaaam miim, maka allah akan memberikan pahala atas setiapnya. Sahabat pun Bertanya satu perkataan satu pahalakah?
Nabi saw memberitahu lagi bukan begitu, allah swt memberikan pahala Alif 1 pahala Lam 1 pahala dan mim 1 pahala.
Wow!!! Bila kita baca al-quran dalam ramadhan ini dan ditukarkan dalam rm Berapakah jumlahnya?
Bagaimana dengan zikir, sadaqah, solat sunat, zakat,puasa, malam lailatul qadar dan lain-lain lagi?
Sesungguhnya allah swt itu teramat maha pemurah dan maha kaya. Tidak ada Mana-mana perniagaan, pekerjaan, multi level marketing, jutawan internet dan Lain lain dalam dunia yang mampu menawarkan bonus sebanyak ini!!!
Bagaimana dengan anda? Masih nak jadi papa kedana atau jadi jutawan!!!!! Ayuh Ajak keluarga, rakan dan yang lainnya menyertai kami menjadi jutawan jangan Lepaskan peluang ini sebelum terlambat dan tarikh tutup sampai.
Tetapi sedihnya masih ramai kita yang mahu miskin didunia dan miskin di akhirat!
Mengapa?
Alah swt juga mengajar kita bahawa sesungguhnya kita manusia ini senantiasa (diulangi senantiasa) berada dalam kerugian melainkan mereka yang berpesan-pesan dengan kebenaran dan juga di dalam kesabaran.
Tak guna jika kita ada degree ke, jadi akauntan ke, master in business admin (mba) ke, kalau tak tau nak kira untung rugi berniaga dengan Allah swt.
Jadi mari kita lihat siapa yang untung siapa yang rugi!!!!!!
*sesungguhnya rm1.00 tak mungkin sama nilai dengan 1 pahala allah swt. Hanya Allah sahaja yang tahu berapa besar nilainya satu pahala itu. Renungkanlah.

Wallahu'alam.
Selamat berpuasa & Selamat beramal  

1 ulasan:

kontraktor lndscape art and decorative painting berkata...

Dijual Rumah Joglo kuno , tiang/soko penyangga bulat utuh jati kuno tanpa kulit diameter 1 meter,panjang 32 m x 25 m, tinggi 5 meter sebanyak 4 buah,dengan paku di semua bagian berbentuk kotak(paku kuno)dinding jati,atap genting batu, didnding jati blabak tebal 5 cm panjang 1,5 m lebar 20 cm, sebanyak kurang lebih 500an lembar, sedangkan dudug atas masih utuh 4 buah tumpuk juga dengan juga ada masih punden Batu untuk lumbung di belakang, benar-benar utuh,usia kayu jati rumah joglo ini ratusan tahu kurang lebih tahun 1700an, terletak di tengah hutan terpencil yang tidak tersentuh masyarakat,kami merhasiakan lokasi rumah dan masih utuh dengan perawatan turun temurun, sempat terakhir di tawar Kolektor dari Belanda senilai 5 Milyar, kami buka pelelangan tahun ini 2010, kami lelang 6 Milyar Nego. lebih lengkap hubungi Ferdi 085649842128 / 0341-9262769